Днес ще говорим за часовниците. По-специално, нека се опитаме да помислим,

...
Днес ще говорим за часовниците. По-специално, нека се опитаме да помислим,
Коментари Харесай

Могат ли умните часовници да изместят класическите?

Днес ще приказваме за часовниците. По-специално, дано се опитаме да помислим, ще бъдат ли изместени класическите часовници от електронните – „умните“ часовници?

Първият ръчен часовник е основан при започване на XIX век, само че развиването на тази концепция се е случило към края на XIX век в армията, където джобният часовник станал неуместен за прилагане при водене на бойни дейности. Крайната известност на тези часовници била мощна при започване на XX век. В интервала от началото на XX век и сега, ръчният часовник последователно прави преход от устройство за отчитане на времето, към аксесоар за демонстриране на стила и даже статута. Причината за това е, че в края на 1900-та година се появиха други – по-миниатюрни и софтуерни устройства. Да, става дума тъкмо за телефоните, а по-късно и за смарт телефоните.



Ръчните часовници обаче не отстъпват на телефоните – те стават все по-надеждни и забавни от позиция на технологиите и модата. От ръцете на елементарните хора, часовници съвсем изцяло изчезнаха с излизането на смарт телефоните – те просто не са ни нужни, защото съвсем когато и да е на деня и нощта, нашите смарт телефони са елементарно налични и можем да се възползваме от тях, с цел да разберем какъв брой е часът. Ръчните часовници обаче започнаха да подчертаят статуса на предприемачите и политиците на разнообразни равнища – в този момент доста постоянно може да се срещнат обсъждани тематики по отношение на цената на часовниците върху ръцете на звездите, президентите и тяхното обграждане. Часовниците на фотосите – Jaeger-LeCoultre Hybris Mechanica a Grande Sonnerie са с цени към 1 500 000 $.



Популярността на часовниците още повече бе понижена с идването на разнообразни технологии в тази сфера. За първите „умни“ часовници в нашите показа могат да се смятат часовниците WatchPad от IBM и Citizen, който работи под ръководството на операционната система Linux. Тези часовници бяха показани през 2001 година. Особена известност те не получиха, а планът бе закрит през 2002 година.



Към 2013 година към този момент на пазара се появиха колосите, като Acer, Apple, Гугъл, Samsung и други. Xiaomi показа първите си часовници малко по-късно – през 2016-та година. Най-често актуалните умни часовници работят под ръководството на Android Wear и по-рядко – на Tizen. Apple също има обособена версия на своята операционна система, предопределена особено за Apple Watch.



Към 2018 година към този момент се изготвят цели ранглисти на часовници от разнообразни производители, а продуктовата гама продължава да се уголемява. Сред умните часовници се появяват и статус модели. Така, да вземем за пример Lux Watches Brikk, в основата на който стои Apple Watch, може да се похвали с диаманти и даже златна гривна. Става ясно, че умните часовници запълват и нишата от първокласни ръчни часовници.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР